Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fabrikant waarschuwt voor eigen traphekje na test Consumentenbond

24-08-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
1127traphekjes

Een breuk in het traphekje 'Kidsriver Luca' na de duw-en-trektest

Fabrikant Timgro BV vraagt kopers van het traphekje Lucca om het product te controleren op eventuele scheuren. Als dat zo is, moeten ze het hekje niet langer gebruiken, aldus het bedrijf. Eerder toonde een traphekjes-test van de Consumentenbond al aan dat er iets mis is met het veiligheidshekje.
Nu Timgro de traphekjes zelf onder de loep heeft genomen, vind het bedrijf het onverantwoord om het product te blijven gebruiken. Het gaat om de Kidsriver Luca-traphekken met artikelnummer 75000833 en 75000834. Ze worden verkocht bij Babypark, Babydump en IKenIK.nl.

Wat is er mis mee?

De spijlen van het traphekje zijn niet goed aan het frame bevestigd. Daardoor zijn ze niet goed bestand tegen trekken en duwen. Breken de spijlen af, dan kan dat gevaarlijk opleveren voor kleine kinderen. Die kunnen er doorheen vallen of zich bezeren aan zeer scherpe metalen randen.
Timgro adviseert Consumenten om de aanhechting van de spijlen te controleren op scheuren. Als die er zijn, kunnen gebruikers nieuwe verlengstukken aanvragen. Wie geen vertrouwen meer heeft in het hekje, kan het omruilen bij de winkel waar hij het product heeft gekocht. Het bedrag dar voor het hekje betaald is, wordt dan bij een nieuwe aankoop in mindering gebracht. Of je ook je geld terug kunt krijgen, is niet duidelijk.

Andere onveilige hekjes

Bij de test van de Consumentenbond vielen meer traphekjes door de mand. Ook de Hauck Stop n Safe 2 en het hekje BabyGo Safety Gate kregen een onvoldoende. Hauck beloofde het productieproces onder de loep te nemen, maar Consumentenbond zegt nog niets van ze vernomen te hebben. Het Duitse BabyGo heeft niet op de test gereageerd. Stop n Safe 2 ligt nog altijd in de schappen.
Volgens de consumentenbond worden er al jaren traphekjes verkocht die niet veilig blijken te zijn. "Dat is ronduit zorgelijk", zei Consumentenbond-directeur Sandra Molenaar in juli bij de publicatie van de test. "Ouders schaffen deze spullen notabene aan om hun kinderen te beschermen. Elk jaar roepen we fabrikanten op om betere kwaliteitscontroles uit te voeren, maar we zien te weinig verbetering"
Bron: De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!