Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fabrikant voert onderzoek uit voor apothekers

09-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren360210_01.jpg
TENA, een fabrikant van incontinentiemateriaal, voert onderzoek uit voor apothekers om te bepalen welk incontinentiemateriaal en hoeveel daarvan patiënten nodig hebben. Dat heeft TENA donderdag gemeld. Volgens de fabrikant vragen patiënten zelf om contact of vraagt de apotheek hen of ze het goed vinden als ze door TENA worden benaderd.
,,Wij krijgen de telefoonnummers van apothekers'', aldus een woordvoerster van TENA. ,,Het zou kunnen dat daar wel eens iemand tussenzit die niet getekend heeft of die vergeten is dat hij dat gedaan heeft, maar het zijn echt maar weinig mensen die gebeld worden door onze verpleegkundige en die zeggen van niets te weten. Het is niet gek dat dat wel eens gebeurt, het gaat immers om heel veel mensen.''
De incontinentieverpleegkundige die door het bedrijf in contact gebracht wordt met de patiënten, adviseert aan de apotheek welke producten gewenst zijn.
De privacy van de patiënten zou volgens TENA niet in het geding komen. ,,De gegevens van de patiënten worden met grote discretie behandeld en enkel opgeslagen in het digitale zorgdossier dat alleen toegankelijk is voor de apotheek'', meldt het bedrijf donderdag.
TENA wordt niet betaald voor de adviezen. ,,Het is een service die wij bieden.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!