Kassa

Extreme prijsverhoging Pampers

21-05-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Kassa ontving deze week heel veel klachten over Pampers. Pampers-klanten zijn woedend over de enorme prijsverhoging die Pampers heeft doorgevoerd. En over de manier waarop. De pakken zijn iets goedkoper, maar er zit nu veel minder in.
Neem de maxi-luier. In de oude verpakking zitten er 62. Wij kochten hem voor € 10,99 . De nieuwe verpakking heeft er 47 en daarvoor betalen we nu € 10,49 . Per luier een prijsverhoging van ruim 25 % .
We kregen zelfs meldingen van 35 % prijsverhoging, afhankelijk van de maat pampers en de winkel waar ze gekocht werden. Mensen die bij Pampers klagen, krijgen te horen dat het om verbeterde pampers gaat die met name ’s nachts nog langer droog houden.
Dat hebben we laten testen door zes ouders. Slechts een van de ouders merkte verschil. Ook lieten we dezelfde hoeveelheid vloeistof op beide luiers lopen. Bij de oude verspreidde de vloeistof zich eerst over de luier voordat die werd weggezogen. Bij de nieuwe trok de vloeistof meteen de luier in, op de plek waar het werd opgebracht.
In de studio Ronald van de Straat van Proctor&Gamble, de fabrikant van de Pampers. Hij vindt de prijsverhoging nogal meevallen. De nieuwe prijs blijt zelfs onder de prijs van 2 jaar geleden, vóór de prijzenoorlog in de supermarkt.
En dat er gekozen is voor kleinere verpakkingen is niet bedoeld om de klant te misleiden. Dat is gebeurd op verzoek van de winkeliers, zodat ze deze verpakkingen beter kwijt kunnen in de schappen.
Binnenkort start Pampers een grote reclamecampagne om iedereen ervan te overtuigen dat de Pamper echt in kwaliteit is verbeterd en de billetjes nog langer droog houdt. Maar of mensen daarop zitten te wachten? Een ouder zei tegen Kassa dat het daardoor alleen maar langer duurt voordat het kind zindelijk wordt…
Via www.watkostenluiers.nl houden ouders elkaar op de hoogte van de prijzen van luiers bij de verschillende winkelketens. Ook kunt u daar meningen en ervaringen kwijt.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!