Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Extreme drukte' bij reserveren coronatest houdt aan

22-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
GGD logo 930x520

Het is nog altijd extreem druk bij het landelijke callcenter en het online reserveringssysteem van de GGD, omdat de behoefte aan coronatesten enorm groot blijft. Dat meldt GGD GHOR Nederland. Als je niet ver wilt of kunt reizen, kan het je daardoor de nodige moeite kosten om een test te boeken.

Wil je toch telefonisch een afspraak maken? Dan kan het helpen om later op de dag te bellen, aldus een woordvoerster van de GGD. Het is online in de avond en op de vroege ochtend rustiger voor het maken van een afspraak. In principe is er volgens de dienst voor iedereen plek. Maandag waren rond 14:00 al zo'n 95.000 afspraken ingepland, laat de woordvoerster weten.

GGD breidt testlocaties uit vanwege bereiken grens testcapaciteit

Vorige week lieten de GGD'en weten aan de grens van hun testcapaciteit te zitten. Die zijn ze nu aan het uitbreiden, zodat er tot 120.000 tests per dag uitgevoerd kunnen worden. Verder verlengen regionale GGD'en hun openingstijden en worden er extra testlijnen geopend op bestaande testlocaties. Als er mogelijkheid toe is, worden er ook nog nieuwe locaties geopend.

Ook zijn er enkele aanpassingen gemaakt in het online systeem om het reserveringsproces te versoepelen. Er komen door deze aanpassingen meer tijdvakken beschikbaar en plekken die tijdelijk zijn gereserveerd, worden ook weer eerder vrijgegeven. Door deze tijdelijke reservering krijg je bij het inboeken via internet diverse opties en zijn die aangeboden tijdvakken dan enige tijd niet voor een ander beschikbaar.

De GGD hoopt op snelle stabilisatie van het aantal besmettingen. De organisatie benadrukt dat het op orde brengen van de testcapaciteit ook geholpen kan worden met het naar beneden krijgen van de hoeveelheid besmettingen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!