Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extreme buien en meer kans op hagel en onweer

25-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weer_06.jpg
De komende tientallen jaren worden gekenmerkt door extreme regenbuien met veel meer kans op hagel en onweer. Bovendien stijgt de zeespiegel tot het jaar 2085 met 25 tot 80 centimeter. Dat blijkt uit een klimaatrapport van het KNMI dat maandag is overhandigd aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu.
25 jaar onderzoek
De conclusies in het rapport, die een bevestiging zijn van wat 25 jaar onderzoek naar de opwarming van het klimaat opleverde, geven nu een nauwkeuriger en gedetailleerder beeld van het klimaat de komende jaren in Nederland.
Klimaatscenario's
Volgens de nieuwe berekeningen van het KNMI worden de winters in Nederland fors natter en de zomers mogelijk droger. Het weerinstituut gaat uit van klimaatscenario’s die nu ook gegevens van mist, zonnestraling, vochtigheid, verdamping, droogte en luchtkwaliteit geven.
Regionale verschillen
,,Bovendien zijn de klimaatscenario’s geregionaliseerd zodat de verschillen in de toename van de temperatuur tussen de kustprovincies en het binnenland zichtbaar worden’’, aldus het KNMI.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!