Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extreem zonnig voorjaar zorgt voor meer opbrengst zonnepanelen

06-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Zonnepaneel 1127
Zonnepanelen doen het dit jaar goed. Door het extreem zonnige voorjaar lag de opbrengst van panelen hoger dan gemiddeld. Dat meldt energiebedrijf Essent op basis van berekeningen.
Van januari tot en met juli steeg de opbrengst van de panelen met ruim 20 procent in vergelijking met dezelfde periode van het langjarig gemiddelde en 11 procent ten opzichte van het gemiddelde van de laatste vier jaar.

Meer zonuren in de maand mei

De maanden maart, april en mei profiteerden van gemiddeld bijna de helft meer zonuren. In april was het aantal zonuren zelfs bijna 60 procent hoger dan normaal. De laatste vier jaar genereert de mei structureel meer zonuren en wordt daardoor steeds belangrijker voor de opbrengst van zonnepanelen, aldus Essent. 
Vanaf 2016 leveren zonnepanelen steeds meer op, van gemiddeld 526 euro naar 589 euro per jaar. Volgens de voorlopige berekeningen moeten zonnepaneelbezitters dit jaar gemiddeld zo'n 604 euro besparen op de jaarlijkse energierekening. Alleen in 2018 was dat meer, met 630 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!