Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Extreem lage rente houdt voorlopig aan'

23-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_2_77.jpg
De extreem lage rente in Europa en andere delen van de wereld houdt waarschijnlijk nog geruime tijd aan. Dat komt niet doordat centrale banken de rente kunstmatig laag houden, maar doordat de economische groei relatief laag blijft. Dat voorspelde vermogensbeheerder Pimco dinsdag.
Meer sparen
Het gaat weer beter met de grote economiën in de wereld, maar de groei blijft naar verwachting onder het niveau van voor de financiële crisis. Pimco's topeconoom Joachim Fels denkt dat mensen komende drie tot vijf jaar meer sparen, terwijl overheden en bedrijven terughoudender zijn met het doen van investeringen.
Pensioen
Mensen houden bijvoorbeeld meer geld achter de hand voor wanneer ze met pensioen gaan, legde hij dinsdag uit op een persbijeenkomst aan de Amsterdam Zuidas. Dat er relatief minder investeringen worden gedaan hangt volgens de vroegere hoofdeconoom van zakenbank Morgan Stanley samen met het grotere belang van diensten in de economie. ANP

Meer over:

diginieuws, rente
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!