Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extra waarschuwing bij schorsing kenteken

01-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1564 keer bekeken
  •  
RDW Logo 930x520
De Rijksdienst voor het Wegverkeer RDW gaat voortaan extra waarschuwen wanneer de schorsing van een voertuig verloopt. Volgens de dienst vergeten jaarlijks meer dan 60.000 mensen de schorsing te verlengen. Dat kost ze een boete van 370 euro.

Schorsing aanvragen

Wie een auto, een bromfiets, scooter of motor heeft maar van plan is het voertuig voor langere tijd niet te gebruiken, kan een schorsing van de tenaamstelling in het kentekenregister aanvragen. De schorsing is een jaar geldig. Blijf het voertuig voor langere tijd in de schuur staan, dan moet een verlenging worden aangevraagd. Vergeten kost geld, want het voertuig staat dan als niet verzekerd geregistreerd en er volgt een boete.

RDW stuurt herinneringsbrief

De RDW stuurt zes weken voor de vervaldatum van de schorsing een herinneringsbrief. Daar komt voortaan twee weken na de vervaldatum een waarschuwingsbrief achteraan.
De rijksdienst verwacht met deze service dat veel kentekenhouders alsnog hun schorsing verlengen of hun voertuig gaan verzekeren. Hiermee denkt de RDW zo'n 15.000 boetes te voorkomen. Wie na de waarschuwing alsnog in gebreke blijft, moet de 370 euro betalen.

Minder boetes

In mei introduceerde de RDW al zo’n extra waarschuwingsbrief voor een verlopen APK. Door deze maatregel hoefden er minder boetes op de keuringsplicht verstuurd te worden.
Jaarlijks worden 620.000 voertuigen geschorst, waarvan 51 procent personenvoertuigen, 23 procent bromfietsen en 13 procent motorfietsen. Tijdens de schorsing mogen de voertuigen niet op de weg komen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!