Kassa

Extra omzet easyJet door staking Air France

03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen-vliegtuig_14.jpg
De staking van piloten bij Air France in september, die 2 weken duurde, heeft prijsvechter easyJet waarschijnlijk 5 miljoen pond (6,4 miljoen euro) aan extra omzet opgeleverd omdat passagiers van maatschappij wisselden. Dat meldde het bedrijf vrijdag in een tussentijds handelsbericht.
Hogere prognose
easyJet verhoogde mede daardoor de verwachting voor de winst voor belasting voor dit jaar. De luchtvaartmaatschappij rekent nu op een resultaat tussen 575 miljoen en 580 miljoen pond. Dat was eerder nog 545 miljoen tot 570 miljoen pond. De nieuwe prognose is hoger dan de doorsnee-verwachting van marktvorsers, die rekenden op zo'n 572 miljoen pond. Een jaar terug kwam de winst uit op 478 miljoen pond.
Lagere brandstofkosten
Het boekjaar van easyJet eindigde op 30 september. Op 4 november staat de presentatie van de jaarcijfers op de rol. Financieel directeur Carolyn McCall sprak in een toelichting van een ,,sterk jaareinde''. easyJet profiteerde in de laatste 6 maanden tot september naar eigen zeggen ook van lagere brandstofkosten en positieve wisselkoerseffecten. In september vervoerde het ruim 6,1 miljoen passagiers, tegen iets meer dan 5,7 miljoen passagiers een jaar geleden. Daarbij bedroeg de bezettingsgraad 92,2 procent.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!