Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extra maatregelen tegen agressie op stations

12-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nederlandse_Spoorwegen_08.jpg
De overheid en de Nederlandse Spoorwegen nemen extra maatregelen om de agressie op stations en in treinen tegen te gaan. Op de twintig grootste stations komt een ,,stationsagent'', die indien nodig snel extra collega's kan oproepen.
Cameratoezicht
Ook worden de toegangspoorten op NS-stations zo snel mogelijk gesloten. Het stationsverbod, dat kan worden opgelegd aan notoire overlastgevers, wordt vanaf mei ingevoerd, iets eerder dan gepland. Ook komt er meer cameratoezicht op de stations.
Overleg
Dat is woensdagavond afgesproken tijdens overleg tussen staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur), minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie), NS-topman Timo Huges en de vakbonden.
Onrust onder NS-medewerkers
Aanleiding voor het spoedberaad op het ministerie van Veiligheid en Justitie was de zware mishandeling van een NS-conductrice vorige week in een trein van Schiphol naar Hoofddorp. Het zoveelste geval van agressie heeft tot onrust en protestacties geleid onder veel NS-medewerkers, die aandrongen op een duidelijk signaal vanuit de politiek.
Veiligheid verstevigen
Ook de communicatie tussen de politie en de NS wordt verbeterd, zodat de politie gericht kan surveilleren op plekken en momenten waarvan het spoorbedrijf aangeeft dat dat nodig is, zei Blok. De NS zal op bepaalde momenten op de dag extra gekwalificeerd personeel inzetten om de veiligheid van de reizigers en de eigen medewerkers te verstevigen, kondigde Huges aan. Hij bedankte het kabinet voor de maatregelen die worden genomen. Huges ging eerder op de avond langs bij de gewonde conductrice. ,,Laat het niet voor niets zijn geweest, want de maat is vol'', had ze tegen hem gezegd. ANP

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!