Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extra lifeguards door drukte aan het water

17-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lifeguard360210.jpg
Langs de kust zijn komend weekend aanzienlijk meer lifeguards van de reddingsbrigade aanwezig. Op sommige posten wordt de bezetting verdubbeld naar 14 mensen, vertelt een woordvoerster van de reddingsbrigade vrijdag.
Op normale zomerse dagen zijn de posten, afhankelijk van de locatie, bezet met vijf tot zes mensen. Dat kan bij heel drukke, warme dagen oplopen naar 12 tot 14, weet de woordvoerster. Extra bezetting is dan vooral nodig omdat door de drukte kinderen sneller kwijtraken. De reddingsbrigade heeft in totaal 60 posten langs de kust, binnenwateren en recreatiegebieden. De reddingsbrigade verwacht extra drukte door het voorspelde tropische weer de komende dagen. ,,Deze week ging de teller van het geregistreerde aantal vermiste kinderen op stranden en bij recreatiewater al over de grens van 1000 kinderen, in totaal 1025. Dat is inmiddels hoger dan het jaarrecord van 2009. Toen werden 961 kinderen vermist’’, aldus de reddingsbrigade. Die kon tot nu toe alle kinderen ongedeerd met de ouders herenigen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!