Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Extra geld voor probleemgevallen kostendelers

13-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
geld kistje kluisje 930x520
Voor bepaalde gepensioneerden met een onvolledige AOW die een beroep doen op aanvullende bijstand voor ouderen (AIO), wordt er extra geld uitgetrokken. Zij kunnen namelijk met de zogenoemde kostendelersnorm te maken hebben. Als zij een woning delen met andere volwassenen, worden zij gekort op hun uitkering.
Ondersteuning
Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) maakte woensdag bekend voor 2017 en 2018 7,5 miljoen euro extra vrij te maken. Gemeenten kunnen die besteden aan bijzondere ondersteuning voor gepensioneerden zonder volledige AOW.
2019
Mensen met een volledige AOW hebben nog niet te maken met de kostendelersnorm. Het kabinet besloot onlangs de invoering voor deze groep personen uit te stellen tot 2019. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

manwijf
manwijf13 okt. 2016 - 10:24

Wat is het voordeel van een kostendelersnorm als je die via een andere weg weer gaat compenseren? Het wordt er bepaald niet duidelijker op. Weg met die kostendelersnorm! Ze zouden juist blij moeten zijn, dat er mensen samen willen wonen. Er is al woningnood genoeg. Wie zijn die gepensioneerden die een onvolledige AOW hebben eigenlijk? En als het dus niet uitmaakt of je hier gewoond en gewerkt hebt, geef iedereen dan gewoon het maximale bedrag i.p.v. eerst te korten en dan weer aan te vullen. Typisch Nederlands weer. Maak duidelijke regels en laat ze gelden voor iedereen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!