Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Extra geld voor kinderopvang komt er'

02-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderopvangtoeslag_05.jpg
Er komt volgend jaar 100 miljoen extra beschikbaar voor kinderopvang. Hoe het geld precies wordt ingezet, wordt nog nader met het kabinet besproken. PvdA-Kamerlid Keklik Yücel heeft dat woensdag gezegd in een overleg met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.
Motie voor extra geld
Vorige week diende de PvdA samen met GroenLinks een motie in voor extra geld voor kinderopvang. Het kabinet wees die af omdat ze niet volgens de regels financieel gedekt zou zijn. Ook CDA, D66 en PVV gaven aan de motie niet te zullen steunen wegens de ondeugdelijke dekking.
Nieuw overleg
Volgens Yücel vindt nu nieuw overleg met het kabinet plaats over de dekking. ,,Onze wens is duidelijk.'' Ook VVD-Kamerlid Ockje Tellegen liet doorschemeren ervan uit te gaan dat er extra geld beschikbaar komt voor de kinderopvang. Daar is structureel 100 miljoen euro over omdat door de bezuinigingen van de afgelopen jaren steeds minder ouders gebruik maken van de voorziening.
Nivellerend effect
In de motie van PvdA en GroenLinks, die nog niet in stemming is gebracht, werd ook al een beroep gedaan op eventuele toekomstige meevallers. Dat mag niet volgens de begrotingsregels. Bovendien zou het extra geld vooral bij de lagere inkomens terecht moeten komen. Daardoor is er sprake van een nivellerend effect.
Woensdag nuanceerde Yücel dat laatste. Ook hogere inkomens zouden ervan moeten meeprofiteren.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!