Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Extra geld verpleeghuis moet naar personeel'

18-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere zieke ziekenhuis verpleeghuis rolstoel 930 520
Het extra geld dat het kabinet uittrekt voor de verpleeghuiszorg moet worden uitgegeven aan meer personeel. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil het geld terugvorderen als dat niet gebeurt. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant.

Tienduizend mensen extra

Volgend jaar ontvangt de verpleeghuiszorg 435 miljoen euro extra. ,,Daarmee kunnen zo'n tienduizend extra mensen aangenomen worden. Als het geld daar niet aan wordt uitgegeven moet het kunnen worden teruggevorderd'', zegt De Jonge. Hij wil dat de contracten met verpleeghuizen worden aangepast, zodat terugvorderen altijd mogelijk is.
Hij noemt 435 miljoen euro ,,een forse eerste stap''. Het bedrag maakt deel uit van de 2,1 miljard euro die de komende vier jaar extra beschikbaar komt voor verpleeghuizen.

Politiek weer het laatste woord over budget

De minister wil dat de politiek voortaan weer het laatste woord heeft over de budgetten. Den Haag werd dit jaar overvallen door de extra kosten voor verpleeghuiszorg die onverwacht het gevolg waren van de kwaliteitseisen die het Zorginstituut heeft vastgesteld. ,,Het is logisch dat er een politieke weging wordt gemaakt op het moment dat zo'n bedrag wordt uitgegeven'', aldus De Jonge. ,,Wetswijziging lijkt me logisch.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!