Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Expositie Playmobil naar Limburgs Museum

21-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
playmobil 930x520
Vanaf 15 oktober is bij het Limburgs Museum in Venlo een expositie te bezichtigen over Playmobil. Het museum is erin geslaagd om de in het buitenland populaire tentoonstelling naar Nederland te halen.
Groen licht
De tentoonstelling is sinds vorig jaar langs cultuurhistorische musea aan het toeren. Linda Janssen, zakelijk directeur van het Limburgs Museum, is blij: “Het heeft erom gespannen, maar we hebben nu groen licht en kunnen het nieuws bekend maken.” De expositie is in 2013 ontwikkeld door een museum in het Duitse Speyer. In elf maanden tijd kwamen er 200.000 bezoekers naar de tentoonstelling over het destijds veertigjarige bestaan van de speelgoedpoppetjes.
Geëvolueerd
De expositie zal gaan over hoe Playmobil in veertig jaar is veranderd en geëvolueerd naar het poppetje zoals we het nu kennen. Hier is onder andere te zien hoe de eerste personages eruitzagen en hoe in de loop der jaren er meer poppetjes bij kwamen, waaronder vrouwelijke poppetjes en kinderen. De expositie is te zien van 15 oktober 2016 tot en met 27 augustus 2017.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!