Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Explosieve toename van coronatestafspraken

09-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pcr-test 1127

Wie de GGD belt voor een coronatestafspraak krijgt mogelijk te horen dat er teveel mensen bellen en daarbij de vraag om het over dertig minuten weer te proberen. Volgens koepelorganisatie GGD GHOR Nederland is er een explosieve toename van testafspraken.

Maandag werden er al 100.000 testafspraken gemaakt en meer dan 77.000 tests afgenomen. Vandaag stond de teller al op 75.000 afspraken aan het einde van de ochtend. Door de extreme drukte is het daarom mogelijk dat mensen niet door de lijn heen komen. Je krijgt dan te horen: “Er bellen op dit moment zoveel mensen dat we geen telefoonlijnen meer beschikbaar hebben. We kunnen u daarom niet te woord staan. Wilt u ons alstublieft over 30 minuten nog eens bellen?"

Ook online is het druk

GGD GHOR Nederland laat weten dat de explosieve toename van het aantal afspraken ervoor zorgt dat lijnen moeilijk bereikbaar zijn. Op de website “Coronatest.nl”; wanneer teveel mensen op hetzelfde moment een afspraak proberen te maken is er geen locatie zichtbaar. Ook daarbij moet men het op een later tijdstip nogmaals proberen. 

“We zetten alle capaciteit in”

GGD GHOR laat weten dat de enorme toename alle verwachtingen overstijgt en dat het alle capaciteit inzet om aan de enorme vraag te voldoen. Via Twitter laat de organisatie weten dat het momenteel niet mogelijk is om bij de GGD een test te doen voor toegang tot een sportwedstrijd of cultureel evenement. 

Zelftests vliegen de deur uit

Dat er een forse stijging is in het aantal mensen dat een test wil – of moet – afnemen, blijkt ook uit de verkoopcijfers van zelftests. Enkele grote apotheken en drogisterijketens laten weten dat zij een forse stijging zien in de verkoop van zelftests sinds de persconferentie van vorige week. Apotheekketen BENU laat weten dat de verkoop van zelftests nagenoeg verviervoudigd is sinds vorige week dinsdag. Ook drogisterijketen Kruidvat merkt op dat een aanzienlijke stijging is te zien. ANP

Meer over:

coronatest, ggd ghor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!