Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Explosieve groei slimme apparaten thuis

5 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
slimme meter gyr 930
Apparaten zoals slimme thermostaten waarmee je op afstand de kamertemperatuur kunt regelen winnen steeds meer aan populariteit. Al bijna 3 miljoen Nederlanders hebben minstens één zogeheten smart home-apparaat in huis. Dit blijkt uit een studie uitgevoerd door marktonderzoekbureau Multiscope in een steekproef onder 4700 mensen.
De markt voor slimme apparaten is in het afgelopen jaar gegroeid met 70 procent. Nederlandse huishoudens bij elkaar bezitten voor 1,7 miljard euro aan slimme elektronica. Het segment dat het meest in trek blijkt zijn producten die energie en verwarming in het huis reguleren. Apparaten voor verlichting of beveiliging en veiligheid doen het ook goed. De categorie slimme speakers lijkt nog wat minder ontdekt.

Gemak en kostenbesparing

Ook is men meer bereid om in de toekomst een slim apparaat aan te schaffen. Zo'n 27 procent van de ondervraagden is positief over de mogelijkheid om op afstand bijvoorbeeld de wasmachine aan te zetten. De belangrijkste motivaties hiervoor zijn gemak en kostenbesparingen. ANP
Lees hier ons dossier waar je meer informatie kunt vinden over slimme apparaten.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!