Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Experimenten met bsa wel afmaken'

25-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten-930x520
Nog lopende experimenten met een bindend studieadvies (bsa) in het tweede studiejaar kunnen beter worden afgemaakt, omdat er van de ervaringen wellicht nog wat te leren valt. Dat vindt onderwijsminister Jet Bussemaker. Maandag werd bekend dat de universiteit van Leiden met het experiment stopt.
BSA alleen eerstejaars
De proef hield in dat de universiteit studenten ook in het tweede jaar mag wegsturen als ze minder dan negentig studiepunten hadden gehaald in twee jaar tijd, inclusief de propedeuse. Het bsa geldt nu alleen voor eerstejaars.
"Gewoon einde verhaal"
De Tweede Kamer nam vorig jaar al een motie van PvdA en CDA aan tegen het bindend studieadvies in ook het tweede jaar. Die houdt Bussemaker ook duidelijk in haar achterhoofd: ,,Ik ga nu niet veel werk maken van het voorbereiden van een wet'', zei ze dinsdag in de Tweede Kamer. Volgens de PvdA is het ,,gewoon einde verhaal'' voor het bsa in het tweede jaar. ANP

Meer over:

studenten, bsa, studie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!