Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Experiment: verhaal schrijven via Twitter

09-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twittertweet2_07.jpg
Rosa Timmer, columniste van Dagblad van het Noorden, schrijft zondag live een verhaal via Twitter. Het is een experiment om te kijken of de aaneenschakeling van berichten van maximaal 140 tekens een leesbaar verhaal kan opleveren, maakte uitgeverij Passage in Groningen dinsdag bekend. Volgens de uitgever is het de eerste keer in Nederland dat via Twitter een verhaal wordt gecreëerd.
De uitgeverij wil de proef graag met Timmer aangaan, omdat zij een fanatieke Twitteraar is. Bij de uitgever is eerder al een bundel studentencolumns van haar hand verschenen en de columniste werkt nu aan een novelle.
Vanaf 14.00 uur gaat Timmer aan de slag. Mensen kunnen via Twitter reacties geven om te proberen de verhaallijn te beïnvloeden.
De uitgeverij weet nog niet of het Twitterverhaal wordt uitgegeven. ,,Daarvoor moeten we eerst kijken hoe het gaat'', aldus een woordvoerder. Passage zal het uiteindelijke resultaat wel op zijn website zetten. Het wordt een beetje aangepast om het leesbaar te maken, omdat niet iedereen erin bedreven is een verhaal van onder naar boven te lezen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!