Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de staat.

15-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
evenement 1127
Volgens protestorganisatie Unmute Us heeft de evenementenbranche een kort geding aangespannen tegen de staat na aanleiding van de coronamaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd.
Unmute Us laat weten het niet eens te zijn met de maatregelen waarmee de evenementenbranche te maken heeft. De organisatie benoemt hierbij de maximale bezoekerscapaciteit van 75% die het kabinet heeft aangekondigd. Bij 75% capaciteit zou een festival verliesgevend zijn, waardoor het een "verkapte weigering" is van evenementen, aldus de organisatie. Ook het behouden van de verplichte sluitingstijd van middernacht zou een reden zijn om over te gaan tot een kort geding. 

Evenementenbranche: “Verbijsterd”

Unmute Us heeft laten weten dat de evenementenbranche “verbijsterd” is over de wijze waarmee wordt omgegaan met de mensen en bedrijven die in deze branche werken. Het zou volgens hen een doelgerichte actie zijn om de branche kapot te maken. Eerder heeft Unmute Us al protesten gehouden omtrent de huidige coronamaatregelen die de evenementenbranche treft.
Bron: ANP, Unmute Us
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!