Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europese treinen winnen aan populariteit

09-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3222174.jpg
Waar luchtvaartmaatschappijen de passagiersaantallen alleen maar zien dalen, ziet InterRail het aantal reizigers juist toenemen. Over de eerste vier maanden van het jaar kochten 37.000 Europeanen een treinkaartje waarmee door dertig Europese landen gereisd kan worden. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van de eerste vier maanden van vorig jaar. ,,Terwijl de traditionele zomerdrukte nog moet beginnen'', zo meldde exploitant Eurail dinsdag.
Het afgelopen jaar kochten 240.000 mensen een InterRail kaartje, dat is een stijging van liefst 37 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Het goedkoopste kaartje kost 159 euro voor vijf dagen toeren binnen een periode van tien dagen, in de tweede klasse. Voor een maand continue reizen moet 399 euro neergeteld worden.
De pas is vooral populair onder jongeren. ,,Zij vormen 60 procent van het klantenbestand'', aldus Eurail. De InterRail Pass werd 37 jaar geleden geïntroduceerd.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!