Kassa

'Europese Commissie alleen gericht op Microsoftklant'

  •  
04-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1810632.jpg
De Europese Commissie moet het goede voorbeeld geven in haar strijd tegen de machtspositie van computerfabrikant Microsoft, vindt Europarlementariër Ieke van den Burg. De PvdA-politica ontdekte dat de site van de commissie vooral is ingericht op mensen die van Microsoft Word gebruik maken.
,,Op de site van de commissie zijn formulieren alleen maar te krijgen in het formaat van Microsoft Word. Wie die formuleren wil downloaden kan dat niet doen met programma's van andere computerfabrikanten, zoals Apple'', zei Van den Burg dinsdag vanuit Straatsburg.
EU-commissaris Neelie Kroes heeft Microsoft al vaker op de vingers getikt vanwege de monopoliepositie van het bedrijf. In januari kwam zij weer met kritiek. Het bezwaar van Kroes is dat het besturingssysteem Microsoft Windows - waaronder ook Word valt - automatisch gekoppeld is aan de browser Internet Explorer. Hierdoor maakt ongeveer 90 procent van de consumenten automatisch gebruik van deze producten en krijgen andere producenten bijna geen kans op deze markt.
Van den Burg diende dinsdag schriftelijke vragen hierover in bij de Europese Commissie. Zij verzoekt de commissie binnen acht weken de site aan te passen, zodat gebruikers niet langer gedwongen zijn tot het gebruik van Internet Explorer.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!