Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europese autoverkopen zakken weer in

17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autodealer_07.jpg
In Europa zijn in april minder personenauto's verkocht dan een jaar eerder. In vergelijking met dezelfde maand een jaar geleden daalden de Europese autoverkopen met 7,4 procent. Over de eerste drie maanden van het jaar is er nog wel sprake van een gestegen verkoop met 4,8 procent. Dat maakte de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA maandag bekend.
In totaal verkochten autofabrikanten in april in de Europese Unie 1,13 miljoen personenauto's. Een jaar eerder waren dat er 1,22 miljoen. Over het eerste kwartaal lag het aantal verkochte personenauto's op ruim 4,80 miljoen ten opzichte van ruim 4,58 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.
De verkopen verschilden flink per land. Zo zag Ierland het aantal verkochte personenauto's in april bijna verdubbelen tot 8544 stuks. Daarentegen daalden de verkopen in zowel Slowakije als Bulgarije met ruim 50 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!