Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europese autoverkopen lopen verder terug

16-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-stuur_12.jpg
De Europese autoverkopen blijven teruglopen. In oktober lag de verkoop van nieuwe personenauto's iets onder de 1,03 miljoen. Dat zijn er 16,6 procent minder dan in diezelfde maand een jaar eerder, zo meldde de branchevereniging van autofabrikanten ACEA dinsdag.
Alle grote Europese economieën zagen het aantal registraties van nieuwe auto's teruglopen. In Duitsland lag het verkoopcijfer 20 procent lager, in Groot-Brittannië 22,2 procent. In Spanje waren de verkoopcijfers het diepst weggezakt, namelijk 37,6 procent.
Over de eerste tien maanden van dit jaar zijn er in Europa een kleine 11,28 miljoen nieuwe auto's verkocht. Dat zijn er 5,5 procent minder dan in diezelfde periode van het crisisjaar 2009. De Ieren kochten dit jaar de meeste auto's; de verkopen lagen daar 53,2 procent hoger. Bulgarije staat onderaan de lijst met een terugloop van 35,6 procent.
In Nederland zijn de afgelopen tien maanden ruim 350.000 nieuwe auto's geregistreerd. Dat is een toename van 23,7 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!