Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europees overleg over duurzaam voedsel

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelwagen_supermarkt_boodschappen_04.jpeg
Zeven Europese landen gaan in mei praten over een duurzamere voedselproductie. Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) kondigde dat dinsdag aan in Londen vooruitlopend op de internationale bijeenkomst over de toekomst van voedsel.
Verburg wil intensief samenwerken met Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Zweden over een duurzamere productie van voedsel. Ook de rol van Europa daarin wordt bekeken. Verburg wil dat er meer producten in de supermarkten komen die zijn gemaakt met respect voor mens, milieu en dier. ,,Ik hoop zo ook af te komen van het bijna immorele stunten met vlees'', aldus Verburg. Met het oog op de verwachte klimaatverandering, waardoor er minder vruchtbare grond en schoon water beschikbaar komen, is een omwenteling noodzakelijk, aldus de bewindsvrouw. Ook al omdat er in 2050 wel negen miljard monden moeten worden gevoed. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!