NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

‘Europa klaar voor Chinees griepvirus’

22 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
bacterie 1127
Als het in China uitgebroken coronavirus Europa bereikt zullen de nodige structuren en middelen klaarstaan om een pandemie op het continent te voorkomen. Dat zegt de Belg Herman Goossens, die leiding heeft over een Europese commissie om ziekte-uitbraken tegen te gaan (Prepare Outbreak Mode Committee).
Volgens Goossens is Europa uniek in de wereld als het om de voorbereiding op het virus gaat. De reactie en samenwerking zouden “erg snel” gaan. In China zijn er al zeker 440 besmettingen geconstateerd en negen doden gevallen.

Geen maatregelen KLM

KLM heeft aangegeven nog geen maatregelen te nemen. De luchtvaartmaatschappij raadt passagiers wel aan op hun hygiëne te letten door bijvoorbeeld de handen te wassen en contact met dieren te vermijden.

SARS-virus

Het gaat om een nieuwe variant van het Corona-virus. Er zijn nog maar zes varianten bekend, waaronder het SARS-virus dat eind 2002 in China uitbrak. Ook in andere Aziatische landen en Amerika zijn er inmiddels besmettingen vastgesteld. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!