Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Eurocross waarschuwt wintersporters

22 dec 2010
  •  
leestijd 1 minuten
ski_groot_02.jpg
Eurocross Assistance adviseert wintersporters die gewond raken tijdens hun vakantie in Oostenrijk om altijd direct contact op te nemen met de alarmcentrale. Die geeft hen medisch advies over eventuele behandeling ter plaatse en of de verzekeraar die vergoedt. Dat heeft een woordvoerder van Eurocross dinsdag laten weten.
In een aantal wintersportgebieden in Oostenrijk worden sommige geblesseerden behandeld in privéklinieken. De artsen adviseren behandelingen die niet direct medisch noodzakelijk zijn of operaties die niet spoedeisend zijn. Het gaat vooral om kniebandletsel en sleutelbeenbreuken.
Eurocross waarschuwt ook voor ambulancebedrijven die zonder overleg met een alarmcentrale patiënten naar Nederland vervoeren. Omdat soms niet duidelijk is wat de kwaliteit van de medische zorg onderweg is, maar ook omdat het vervoer vaak heel duur is. De rekening is meestal voor de patiënt, want de zorgverzekeraar vergoedt de kosten doorgaans niet.
Woensdag komt de eerste gipsvlucht aan op Rotterdam-The Hague Airport.
ANP

Meer over:

skieen, skier, diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar