Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eurocommissaris wil duidelijk van Facebook over privacyschandaal

27-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook 930
De Europese Commissie eist van Facebook opheldering over mogelijke Europese slachtoffers van misbruik met persoonlijke gegevens. EU-commissaris Vera Jourova (justitie) wil binnen twee weken duidelijkheid rond het privacyschandaal schrijft zij aan Facebook.

Teleurstelling over reactie Zuckerberg

Jourova is ‘teleurgesteld’ over de reactie van topman Mark Zuckerberg. Hij heeft maatregelen aangekondigd en excuses aangeboden voor het schandaal waarbij databedrijf Cambridge Analytici gegevens van miljoenen Amerikaanse Facebookgebruikers zonder hun toestemming heeft gebruikt voor de verkiezingscampagne van Donald Trump.

'Vertrouwen herstellen'

Jourova dringt er bij het bedrijf op aan het vertrouwen van zijn gebruikers te herstellen en wijst op Europese regels voor databescherming die binnenkort van kracht worden. Grote internetbedrijven die de privacy niet respecteren kunnen dan een boete van 4 procent van de jaaromzet krijgen.
Ook beschuldigt Jourova Facebook ervan de vertrouwensrelatie met Brussel te schaden. Zo heeft het bedrijf een gedragscode ondertekend over het verwijderen van haatboodschappen en terroristische propaganda. AN

Meer over:

privacy, facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!