NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

EU wil eerder griepvaccinaties wegens mogelijke tweede coronagolf

15 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vaccinatie 1127
De Europese Commissie denkt dat het gelijktijdig uitbreken van een corona- en griepgolf in de herfst niet ondenkbaar is. Dat schrijft de commissie woensdag. Daarom adviseert de Europese Unie lidstaten om de jaarlijkse griepvaccinatieprogramma's te verschuiven naar deze zomer. 
Volgens de Europese Commissie zal een gelijktijdige uitbraak van de griep en het coronavirus de gezondheidssystemen behoorlijk onder druk zetten.

Cocktail's van risico's voorkomen

In het gepubliceerde document staat beschreven hoe Europese landen zich kunnen voorbereiden op een tweede coronagolf en hoe een cocktail van risico's kan worden voorkomen.
Naast het vervroegen en uitbreiden van griepvaccinatieprogramma's, moet volgens de Europese Commissie het aantal coronatests worden vergroot. Alle landen moeten daarbij zo efficiënt mogelijk contactonderzoek uitvoeren.

Meer corona-apps

Hiervoor hoopt Brussel dat corona-apps worden ontwikkeld. Tot op heden hebben echter nog maar 10 van de 27 EU-landen zo'n app gelanceerd.
De aanbevelingen van de commissie zijn niet bindend.
Bron: NU.nl

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!