Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU wil beter overzicht van energie-infrastructuur

15-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4290706.jpg
Er moet een beter overzicht komen van de investeringen in de energie-infrastructuur in de EU. De Europese Commissie presenteerde donderdag in Brussel een voorstel om dit te regelen.
Een beter inzicht in geplande en lopende investeringen moet het gemakkelijker maken om tijdig te kunnen ingrijpen bij eventuele problemen in de Europese infrastructuur. Het gaat daarbij niet alleen om investeringen in olie, elektriciteit en gas, maar ook om investeringen in opvang en opslag van CO2.
,,De commissie wil weten of investeringsprojecten op tijd gerealiseerd worden om tegemoet te komen aan onze energiebehoeften en onze klimaatdoelen'', aldus Eurocommissaris Andris Piebalgs (Energie).
De EU-lidstaten en de industrie moeten volgens de voorstellen gegevens doorgeven aan de Europese Commissie, die vervolgens analyses zal maken van de trends. Die analyses worden beschikbaar gesteld aan de lidstaten en andere belanghebbenden. Verder zullen ontwikkelingen in het energieaanbod worden afgezet tegen de ontwikkeling van de energievraag in de EU.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!