Kassa

EU-plan voor meer digitale vaardigheden

17-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw_computer_930x520
Ruim vier op de tien Europeanen missen basale digitale vaardigheden, terwijl die voor ruim 90 procent van de toekomstige banen nodig zijn. Om die kloof te overbruggen heeft de Europese Commissie een actieplan voor digitaal onderwijs gelanceerd. Zo moet in 2020 de helft van de scholen meedoen aan de EU-Programmeerweek.

Ondersteuning voor onderwijsinstellingen

Het plan biedt onderwijsinstellingen ondersteuning om beter gebruik te maken van computertechnologie en instrumenten om te kijken hoe goed ze het doen. Ook wordt aandacht besteed mediageletterdheid, om nepnieuws te kunnen onderscheiden van echt nieuws.

Ondernemerschap verplicht op cv

Ondernemerschap moet een verplicht onderdeel worden van het curriculum op alle scholen, vindt de commissie. Die wil ook meer meisjes warm maken voor exacte vakken en ICT, met hulp van ,,rolmodellen’’ uit het bedrijfsleven.
De plannen dienen als een aanzet voor de eerste Europese Onderwijstop die volgende week in Brussel wordt gehouden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

rfd
rfd17 jan. 2018 - 16:39

Ik zie het al: weer wordt er iets bij het onderwijs neergelegd. Iets is niet goed en dus moet het onderwijs het oplossen. Heel veel mensen missen basale sociale vaardigheden. Dit komt onder andere doordat het onderwijs te weinig aandacht hieraan kan besteden omdat allerlei cognitieve vaardingheden belangrijker zouden zijn. Ook worden kinderen overvoert met informatie en toetsen, ze krijgen te weinig tijd om deze informatie te verwerken d.m.v. spel. Dit leidt ertoe dat ze hun plezier in school en leren verliezen. Wat levert dat ons dat op? Kunnen we daar mee leven?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!