Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU-parlement wil bankrekening voor iedereen

15-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bank_21.jpg
Iedereen in de Europese Unie heeft recht op een bankrekening, ongeacht zijn of haar financiële situatie of woonplaats. Dinsdag stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met deze plannen.
Basisrekening
Het moet voor elke Europees burger mogelijk worden om een basisrekening te openen en die gratis of tegen redelijke kosten te gebruiken. Volgens cijfers van de Europese Commissie hebben circa 58 miljoen Europese consumenten (boven de 15 jaar) geen lopende rekening. Banken weigeren bijvoorbeeld een rekening te openen als de persoon geen vaste woonplaats heeft.
Daarnaast moet het makkelijker worden om over te stappen naar een andere bank als deze betere voorwaarden biedt. Consumenten moeten in de toekomst ook makkelijker de regels voor een rekening met elkaar kunnen vergelijken.
'Essentieel voor burgers'
,,Een bankrekening is essentieel voor burgers om volledig te kunnen deelnemen aan het economische en sociale leven in een moderne samenleving’’, aldus Europees commissaris Michel Barnier (Interne Markt).
De EU-lidstaten moeten nog formeel instemmen met het voorstel. Daarna hebben ze 2 jaar de tijd de plannen om te zetten in nationale regels. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!