Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU-parlement weer tegen antipiraterijverdrag

21-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pirate_bay_logo_01.jpg
De handelscommissie van het Europees Parlement heeft zich donderdag uitgesproken tegen het internationaal antipiraterijverdrag ACTA, dat intellectueel eigendom beter moet beschermen. De meerderheid van de parlementariërs vreest een aantasting van de vrijheid op internet en van de privacy.
Eerder hadden vier andere parlementscommissies ACTA verworpen. Volgende maand wil het hele parlement zich over het omstreden antinamaakakkoord buigen.
Met deze stemming heeft de handelscommissie een duidelijk advies aan het hele parlement gegeven om ACTA over twee weken voorgoed af te wijzen, stelt D66-Europarlementariër Marietje Schaake in een verklaring.
Ook GroenLinks verwacht dat ACTA in de prullenmand belandt: ,,We kunnen nu definitief een punt zetten achter dit onzalige plan'', meldde Europarlementariër Judith Sargentini.
Onlangs lag ACTA in de Tweede Kamer nog onder vuur. Een meerderheid stelde dat Nederland niet akkoord mag gaan met het verdrag, dat zou moeten worden gesloten tussen onder meer de EU-landen, de Verenigde Staten, Australië en Japan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!