Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU-landen gaan minimumvoorraad olie aanhouden

11-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230190.jpg
De EU-landen gaan strategische olievoorraden aanhouden, om problemen te voorkomen als de toevoer zou stilvallen. Minister Maria Van der Hoeven (Economische Zaken) en haar collega's van andere EU-landen hebben hierover vrijdag een politiek akkoord bereikt.
Twistpunt was nog of de olievoorraad ook daadwerkelijk binnen de eigen grenzen in tanks moet liggen. Van der Hoeven zette zich ervoor in dat de minimumvoorraad ook in een ander EU-land mag liggen. Ze kwam zo op voor de Rotterdamse haven, waar nu al veel olie voor andere landen ligt opgeslagen.
Van der Hoeven kreeg uiteindelijk haar zin. ,,Een positief punt in een voorstel waar ik verder niet helemaal gelukkig mee ben'', concludeerde de minister.
Afspraak is ook dat de landen regelmatig de stand van de voorraad aan Brussel melden. ,,Eerst was wekelijkse rapportage gepland. Dat geeft nogal wat administratieve lasten. Gelukkig wordt dat nu een maandelijks rapport.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!