Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU-kenniscentrum in strijd tegen voedselfraude

12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eieren 930
De Europese Commissie richt een kenniscentrum op om de voedselkwaliteit in de EU te bevorderen en voedselfraude harder te bestrijden. Bezorgdheid bij het publiek over fraude met onder andere vlees, zuivel, kippen, vis en olijfolie is daar de aanleiding voor.

Waarschuwingssysteem

Een netwerk van deskundigen gaat actuele wetenschappelijke kennis verzamelen en delen. Er komt een systeem voor vroegtijdige waarschuwing van wantoestanden in een of meerdere lidstaten. ,,Voedselfraude is een transnationale criminele activiteit en de EU heeft derhalve een duidelijke rol te spelen'', zegt EU-commissaris Tibor Navracsics, die voor het kenniscentrum verantwoordelijk is.

'Vertrouwen consument geschaad'

Bezorgdheid over voedselfraude en -kwaliteit ondermijnt het vertrouwen van consumenten en berokkent schade aan de hele voedselvoorzieningsketen in Europa, van landbouwers tot detailhandelaars, aldus de commissie. Het kenniscentrum wordt dinsdag in Straatsburg gelanceerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!