Kassa

EU-hof: geen inbreuk Google op merkenrecht

23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
google_14.jpeg
Internetbedrijf Google pleegt geen inbreuk op het merkenrecht door adverteerders via een zoeksysteem namaakproducten te laten aanprijzen. Adverteerders mogen internetgebruikers echter niet op het verkeerde been zetten. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat dinsdag bepaald.
Het betrof een zaak over het advertentiesysteem AdWords van Google. Tegen betaling kunnen bedrijven daaraan meedoen. Het systeem toont dan na het intikken van zoekwoorden advertenties voor hun producten.
Enkele Franse bedrijven, waaronder modebedrijf Louis Vuitton, hadden bezwaar aangetekend, omdat via het systeem imitaties van hun producten worden aangeprezen.
Volgens het EU-hof maakt Google, als dienstverlener, met zijn systeem geen inbreuk op het merkenrecht. Het hof voegt eraan toe dat internetgebruikers door de adverteerders niet in verwarring mogen worden gebracht over de vraag van welk bedrijf de aangeprezen goederen of diensten afkomstig zijn. Of daarvan sprake is, moet de nationale rechter per geval beoordelen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!