Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'EU-deal geen risico voor belastingbetaler'

31-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europa-euro.jpg
De Nederlandse belastingbetaler loopt geen risico door de afspraken die de Europese regeringsleiders hebben gemaakt over eventuele noodhulp aan Griekenland. Dat benadrukte premier Jan Peter Balkenende dinsdag in een debat met de Tweede Kamer over de uitkomsten van de EU-top van vorige week.
Daar is afgesproken dat de Grieken in geval van financiële nood eerst moeten aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De vijftien andere landen die de euro als munteenheid hanteren, zijn vervolgens ook bereid onder harde voorwaarden leningen te verstrekken.
Balkenende verzette zich tegen het beeld ,,alsof wij zomaar geld aan de Grieken geven''. Als het tot leningen komt, moeten die volgens hem met flinke rente worden terugbetaald. ,,Laten we oppassen voor populistische verhalen'', zei de demissionaire minister-president. Vooral de PVV voorspelde dat er Nederlands belastinggeld naar Griekenland zal gaan als puntje bij paaltje komt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!