Kassa

EU-burger bezorgd over plastic in hun eten

07-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
restaurant eten 930 520
Europeanen maken zich voor het eerst zorgen over de mogelijke aanwezigheid van microscopisch kleine stukjes plastic, zogenoemde microplastics, in hun eten. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurobarometer naar aanleiding van de eerste internationale Dag van de Voedselveiligheid van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag.
Zorgen over microplastics die in de voedselketen terechtkomen zijn volgens Eurobarometer nieuw. Bij het laatste onderzoek in 2010 stond het onderwerp nog niet in de belangstelling bij de doorsnee consument. Europeanen zijn over het algemeen niet overdreven argwanend over wat er op hun bord ligt, stelt het rapport. Als ze zorgen hebben dan is het in Noord-Europa, ook in Nederland, vooral over antibiotica en hormonen in vlees, terwijl Zuid-Europeanen meer beducht zijn voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen in gewassen. Oost-Europeanen zijn dan weer wantrouwender over toevoegingen aan levensmiddelen als kleurstoffen of smaakversterkers.
40 procent van de Europeanen is geïnteresseerd in kwesties rond voedselveiligheid en voor de helft van hen speelt het ook echt mee in de keuze van voedsel. ANP

Meer over:

eu-burger, eten, plastic
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf10 jun. 2019 - 13:24

Daar geloof ik nu helemaal niets van! Reizen doet mij nu juist altijd de moed in de schoenen zakken als het om het milieu gaat. Hoezeer wij hier ook ons best doen, zolang er m.n. in middellandse zeelanden en in Oost Europa zoveel vervuiling blijft, zal het niets uithalen. Lachwekkend dit stukje. Ze fl.... het liefst al hun vuil in de berm. Net als ze hier ook doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!