Kassa

Etiketten kelpproducten kloppen vaak niet

06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 voedingssupplementen
Supplementen met kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten op de verpakking zetten, zegt de Consumentenbond. De organisatie stelde vast dat in drie van de vijf onderzochte kelpsupplementen veel meer of juist veel minder jodium zit dan op het etiket staat. Kelp is een zeewier vol jodium. Een jodiumtekort kan schildklierproblemen veroorzaken.
Jodium
Het merk Bonusan heeft inmiddels beterschap beloofd. Het kelpproduct van Bonusan bevatte volgens de bond 10 procent van het jodium dat op het etiket werd beloofd. ,,Bonusan heeft in een reactie aangegeven de fout te herstellen door de tabletten terug te halen uit de schappen en te vervangen door een aangepast product'', aldus de Consumentenbond.
Etiketten kloppen niet
Ook het kelpsupplement van Orthica bevat volgens de belangenclub minder jodium dan de fabrikant beweert: 100 mcg in plaats van 150 mcg. Lamberts stopt juist meer jodium in het supplement dan aangegeven. Deze producent vermeldt 150 mcg, terwijl uit laboratoriumonderzoek blijkt dat er maar liefst 240 mcg in zit. De etiketten van A. Vogel en Solgar kloppen wel. ANP

Meer over:

jodium, kelp, supplement
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!