Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Erkende leeftijdscontrole in alle winkels'

06-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dronken-drank-bier_19.jpg
Alle supermarkten, slijterijen en cafés moeten een door de overheid erkend systeem gaan gebruiken om de leeftijd te controleren van klanten die alcohol en tabak willen kopen. De ChristenUnie komt met een initiatiefwetsvoorstel waarin dat wordt geregeld.
Jongeren onder de 18 mogen sinds begin dit jaar geen alcohol en tabak meer kopen. Maar volgens Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie schiet de handhaving van die leeftijdsgrens nogal tekort. Er bestaan systemen waarbij iemands leeftijd, via een camera, op afstand kan worden gecontroleerd. Als de klant dan onder de 18 blijkt te zijn, blokkeert de kassa. Winkels moeten zulke systemen gaan gebruiken, omdat die volgens Voordewind veel effectiever zijn dan controles door bijvoorbeeld kassières. Hij kondigde zijn wetsvoorstel zaterdag aan naar aanleiding van een uitzending van het radioprogramma Argos over de gebrekkige leeftijdscontrole.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!