Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Erasmus MC maakt sterftecijfers niet openbaar

27-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_bed1_05.jpg
Het Erasmus MC in Rotterdam maakt de sterftecijfers niet openbaar. Vanaf 1 maart is elk ziekenhuis verplicht de sterftecijfers op de eigen website te publiceren, maar het Rotterdamse academisch ziekenhuis heeft hier principiële bezwaren tegen. Dat heeft het ziekenhuis donderdag gemeld.
Geen eerlijke vergelijking
Het Erasmus MC vindt dat de sterftecijfers zoals die nu berekend worden niet gebruikt kunnen worden voor een eerlijke vergelijking tussen ziekenhuizen. Dat komt onder meer omdat er geen rekening wordt gehouden met de patiëntenpopulatie per ziekenhuis, aldus het Erasmus MC.
Transparante zorg
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kondigde de verplichte maatregel vorig jaar juni aan. ,,De kwaliteit van de geleverde zorg moet transparant zijn voor de patiënt. Het is niet meer acceptabel dat ziekenhuizen niet open zijn over hun cijfers'', zei Schippers toen. Elk ziekenhuis moet uiterlijk zaterdag op de website aangeven hoeveel mensen zijn overleden aan bijvoorbeeld maagkanker, leukemie, diabetes, nierfalen of een heupfractuur.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!