Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Epd-club gedagvaard door huisartsen

13-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dokter_1_44.jpg
De club die achter het nieuwe elektronische patiëntendossier (epd) zit, wordt woensdag gedagvaard door de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen. Dat hebben de huisartsen woensdag gemeld. Met een bodemprocedure, die waarschijnlijk maandenlang gaat duren, wil de VPHuisartsen bereiken dat de uitvoering van bestaande afspraken rond het nieuwe epd stopt.
Privacy in het geding
Volgens de VPHuisartsen (650 leden) is bij het Landelijk Schakelpunt (LSP), zoals het epd nu genoemd wordt, de privacy van patiënten in het geding. De huisartsen vinden dat er geen bewijs is voor de bewering dat het LSP zou lijden tot betere zorg.
Ernstige onvolkomenheden
De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), de club achter het LSP, handelt volgens de VPHuisartsen onrechtmatig. Ze vinden dat het systeem zo'n ernstige onvolkomenheden vertoont dat huisartsen, als ze het gebruiken, er hun beroepsgeheim en de privacy van hun patiënten mee schenden.
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die 11.500 leden vertegenwoordigt, staat wel achter het epd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!