Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Enquête: een derde vindt nieuwe donorwet geen goede zaak

1 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
hart anatomie mens model orgaan donatie 1127
Kassa heeft de mening over de nieuwe donorwet gepeild onder ruim 1100 mensen. Bijna de helft van de respondenten is het er over eens dat de komst van een nieuwe wet een goede zaak is. Een derde denkt dat het geen goede zaak is. In een toelichting geven ze onder andere aan dat ze het gevoel hebben dat ze door de regering “gedwongen worden” om een keus te maken. Anderen willen hun keus niet vastleggen bij een overheidsinstantie, of in een register komen.

15 procent geen donor

De meeste deelnemers (68 procent) geven aan dat met de komst van de donorwet hun gedachten over orgaandonatie niet zijn veranderd. Wel geeft 15 procent van de bezoekers van Kassa.nl aan dat ze door de nieuwe wet ervoor hebben gekozen om géén donor te worden. Slechts een kleine 11 procent twijfelt nog.
Van de respondenten geeft 73 procent aan een codicil te hebben. Daarvan heeft een kleine minderheid van 40 procent aangegeven na overlijden organen en/of weefsel te doneren. Slechts 7 procent heeft ervoor gekozen dit door nabestaanden te laten bepalen.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!