Kassa

Enquête: Wat ben jij kwijt aan schoolkosten?

27-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1314 keer bekeken
  •  
school onderwijs klas 1127
Door een nieuwe wet mogen kinderen per 1 augustus niet meer uitgesloten worden van schoolactiviteiten, ook niet als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen. Maar hoe zit het met alle andere schoolkosten? Kassa brengt samen met Ouders & Onderwijs vage en onduidelijke schoolkosten in kaart. Help mee en vul de enquête in!
Ouders & Onderwijs begint vanaf zaterdag 28 augustus met de campagne 'Schoolkosten: wie betaalt wat?' Elk jaar krijgen ouders een flinke rekening voor de kiezen voor allerlei schoolkosten. Maar wat is verplicht of vrijwillig? Wat mag een school allemaal in rekening brengen? En moet je wel allerlei materialen zoals laptops en woordenboeken aanschaffen? We zijn ook benieuwd welke vage en onduidelijke schoolkosten je tegenkomt.

Enquête

Er zijn voor ouders nog veel vragen over de schoolkosten. Help ons mee om het allemaal inzichtelijk te maken door DEZE ENQUÊTE in te vullen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

MariekeQ
MariekeQ30 aug. 2021 - 19:59

Ik hoop dat deze campagne zich ook zal richten op een van de doelen van deze nieuwe wet: voorkomen van uitsluiting en bevorderen van gelijkheid van kinderen. Juist in armere wijken is in ieder geval bij het primair onderwijs het tegenovergestelde het geval. De lage vrijwillige ouderbijdrage van slechts 20 euro voor activiteiten op school en 25 euro voor de schoolreis is voor veel ouders met een minimum/bijstandsinkomen en een aantal kinderen, te hoog. Als gevolg van de nieuwe wetgeving mogen de ouders (die veelal de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn) niet meer actief worden benaderd om ze te helpen vergoeding van de ouderbijdrage bij de gemeente aan te vragen. Stichtingen die dergelijke vergoedingen betaalden voor ouders die niet binnen de regels van de gemeenten vallen, zijn daar door de nieuwe wet mee gestopt. Kinderen in armere wijken niet meer op schoolreis en geen klein kadootje meer met Sinterklaas?!

1 Reactie
Redacteur
Redacteur 14 sep. 2021 - 12:09

Hallo MariekeQ, Bedankt voor je reactie, erg interessant. We komen graag even met je in contact. Zou je ons een e-mail kunnen sturen met daarin je telefoonnummer zodat we contact met je kunnen opnemen? Mailen kan naar kassa@bnnvara.nl, vermeld daarbij het onderwerp 'schoolkosten'. Dank alvast! Vriendelijke groet, Danny Redactie Kassa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!