Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Energierekeningen fors omlaag'

10-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_energie
De energierekening van meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens gaat per 1 juli flink omlaag, met gemiddeld 75 euro op jaarbasis. Dat heeft vergelijkingswebsite Pricewise berekend na onderzoek bij leveranciers, inkopers en experts op de energiemarkt.
Variabel tarief
Het prijsvoordeel geldt voor alle consumenten met een energiecontract met variabele tarieven, die halfjaarlijks door de energiebedrijven worden gewijzigd. Naar schatting heeft circa 60 procent van de huishoudens zo'n contract.
Vorig jaar en met ingang van dit jaar daalden de variabele tarieven ook al, maar niet zo fors als deze keer. Leveranciers als Nuon, Essent, Eneco en Delta schroeven de prijs voor gas volgens Pricewise per 1 juli gemiddeld 10 tot 12 procent omlaag, die voor elektriciteit met zo’n 9 tot 11 procent.
Vast is goedkoper
Ondanks de prijsverlagingen, zijn energiecontracten met vaste tarieven nog altijd goedkoper. Mede door de forse welkomstkortingen die sommige energiebedrijven hanteren, zouden mensen die overstappen naar een eenjarig vast contract volgens Pricewise in één klap 200 tot 350 euro kunnen besparen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!