Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

VEH: Mogelijk opnieuw stijging energierekening

2 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuut
lamp elektriciteit energierekening 930
Door een stijging van de netbeheerkosten dreigt de energierekening van huishoudens hoger uit te vallen. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH).
Een huishouden betaalt tussen de 180 en 200 euro voor een aansluiting op het elektriciteitsnet, het zogeheten capaciteitstarief. In 2022 gaat het per huishouden met ongeveer 60 euro per jaar omhoog. Of dat komend jaar al in stapjes wordt ingevoerd of in één in 2022 is onduidelijk, aldus VEH.

Rechtszaak

De beheerder van het hoogspanningsnetwerk, TenneT, won onlangs een rechtszaak tegen toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het bedrijf mag daardoor met terugwerkende kracht hogere kosten van investeringen in het netwerk doorberekenen. TenneT bevestigt dat ook te gaan doen.
Volgens de VEH is de voortdurende stijging van de netbeheerkosten “onvoldoende in beeld bij politiek Den Haag”. De hogere kosten komen vooral door de extra investeringen in het elektriciteitsnetwerk die nodig zijn voor de aansluiting van zonneparken en windmolens.
Bron: VEH/ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!