Kassa

Energieleveranciers adviseren klanten in strijd tegen energiearmoede

29-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
Geld energie lamp

Energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall proberen klanten beter te adviseren in de strijd tegen energiearmoede.

Vanwege de gestegen prijzen voor gas- en elektriciteit komen steeds meer huishoudens in financiële problemen. Met de actie willen de energieleveranciers onder andere een energiecoach aan huis aanraden. Ook wijzen ze huishoudens op de al bestaande regelingen van de overheid. Denk aan de compensatie van 800 euro die voor minima beschikbaar is.

Samenwerking met Schuldhulproute

De bedrijven trekken in het actieplan op met de Nederlandse Schuldhulproute, een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen die zich inzet voor een financieel gezond Nederland. Ook stichting SchuldenLabNL, die als doel heeft Nederland schuldenzorgvrij te maken, is onderdeel van het initiatief.

Hulp in vroeg stadium

Volgens de initiatiefnemers van de "energiehulproute" is het zaak om mensen met financiële zorgen in een vroeg stadium te wijzen op de mogelijkheden die er zijn om de energierekening betaalbaar te houden.

Voorlichtingsinstituut Nibud waarschuwde dat de stijgende prijzen voor meer armoede in Nederland zullen zorgen. Volgens het instituut kunnen honderdduizenden huishoudens in de problemen komen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!