Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Energiebedrijf HEM Energie neemt klanten over van failliete Allure Energie

25 nov 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lamp licht gloeilamp elektriciteit energie 1127

De ongeveer zeshonderd klanten van het failliete energiebedrijf Allure Energie worden overgenomen door HEM Energie. De relatief kleine energieleverancier heeft met de curator een overeenstemming bereikt. HEM Energie laat weten dat de prijzen voor de klanten waarschijnlijk hoger zullen liggen dan wat ze hadden bij Allure.

In korte tijd zijn drie energieleveranciers failliet geraakt, namelijk Welkom Energie, Enstroga en  dus Allure Energie. Bij Welkom Energie en Enstroga kwam het echter door een juridische strijd tussen aandeelhouders die niet meer betrouwbaar stroom en gas konden leveren.

Informatie

Vorige week maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend de vergunning van Allure in te trekken. Volgens HEM Energie wonen veel van de klanten van Allure in Groningen en Drenthe. Klanten krijgen deze week informatie van HEM over het nieuwe contract en de contractprijzen. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar