Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energiebedrijf HEM Energie neemt klanten over van failliete Allure Energie

25-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1385 keer bekeken
  •  
lamp licht gloeilamp elektriciteit energie 1127

De ongeveer zeshonderd klanten van het failliete energiebedrijf Allure Energie worden overgenomen door HEM Energie. De relatief kleine energieleverancier heeft met de curator een overeenstemming bereikt. HEM Energie laat weten dat de prijzen voor de klanten waarschijnlijk hoger zullen liggen dan wat ze hadden bij Allure.

In korte tijd zijn drie energieleveranciers failliet geraakt, namelijk Welkom Energie, Enstroga en  dus Allure Energie. Bij Welkom Energie en Enstroga kwam het echter door een juridische strijd tussen aandeelhouders die niet meer betrouwbaar stroom en gas konden leveren.

Informatie

Vorige week maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend de vergunning van Allure in te trekken. Volgens HEM Energie wonen veel van de klanten van Allure in Groningen en Drenthe. Klanten krijgen deze week informatie van HEM over het nieuwe contract en de contractprijzen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Bert-HG
Bert-HG5 dec. 2021 - 20:57

Ik heb een idee gelezen, waarbij alle energieklanten betalen aan een gezamelijke instantie. Aan het eind van de afrekening kan dan worden bekeken wie wat terug krijgt of wat moet bijbetalen. Lijkt mij een eerlijker prijsbeleid. Waar ik tegen ben is dat de curators van de faiete bedrijven de rekening aan de nu ex klanten wil presenteren. Er zou meer beslag moeten worden gelegd op de energie gokkers die de zaak hebben verknald, zij waren zo onverstandig om te lage prijzen te rekenen. (Sorry voor eventuele type fouten, ik zie nog maar voor minder dan 3 %)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!