Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Energie besparen ook goed voor economie'

15-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroomstoring_stopcontact_10.jpg
Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar vergroot ook de concurrentiekracht van bedrijven en versterkt de economie. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) heeft dat vrijdag gezegd na een bijeenkomst met zijn collega's van de EU-landen in Luxemburg.
Akkoord
De ministers werden het daar formeel eens over maatregelen die de lidstaten verplichten in 2020 20 procent minder energie te verbruiken. Eerder deze week sloten het Europees Parlement en de EU-landen hierover al een akkoord.
Geschrapte regels
Op aandringen van Nederland is in het oorspronkelijke voorstel van de Europese Commissie een aantal overbodige regels geschrapt, aldus Verhagen. Bedrijven en consumenten krijgen daardoor volgens hem ruimte om de energiebesparing op soepel wijze te realiseren. ,,Als we de economie in een keurslijf dwingen, schieten we ons doel voorbij.''
Maatregelen
De afgesproken maatregelen komen erop neer dat bedrijven en consumenten jaarlijks 1,5 procent minder energie moeten gaan verbruiken. Bedrijven die rechten moeten kopen om broeikasgassen uit te mogen stoten, kunnen worden uitgesloten van de besparingsverplichting.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!