Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eneco zet deadline voor aanmeldingen veiling

22-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eneco.jpg
Geïnteresseerden in energiebedrijf Eneco moeten uiterlijk 3 maart hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Dat blijkt uit advertenties in het Financieele Dagblad en de Britse krant Financial Times waarin de verkoop van Eneco officieel wordt aangekondigd. De Amerikaanse bank Citigroup begeleidt de veiling.
Eneco maakte eind vorig jaar bekend dat het via een veiling zou worden verkocht. Het betreft een veiling met meerdere rondes. Na de eerste aanmelding volgt een schifting, waarna de geselecteerde partijen een niet-bindend offer mogen uitbrengen. Het energiebedrijf gaf vorig jaar al aan dat dit proces tot het einde van dit jaar kan duren. De waarde van Eneco is eerder op 3 à 4 miljard euro geschat.

Verkoop

Een besluit over de verkoop van Eneco had heel wat voeten in de aarde. De 53 gemeenten die aandelen hebben in het energiebedrijf moesten eerst tot overeenstemming komen. Een deel wilde de aandelen van de hand doen nadat netwerktak Stedin op eigen benen was gezet en waardoor het belang in Eneco geen strategisch doel meer diende. Tegenstanders van een verkoop wilden juist invloed houden op werkgelegenheid en de groene koers van het bedrijf.

Shell

Topman Ruud Sondag gaf aan dat de afgelopen tijd de signalen uit de markt bemoedigend waren. ,,Er zijn veel serieuze geïnteresseerden", zo zei hij. Olie- en gasbedrijf Shell en pensioenuitvoerder PGGM maakten al bekend een gezamenlijk bod te willen doen op Eneco. Ook het Franse Total heeft volgens ingewijden interesse in het Nederlandse energiebedrijf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!